Ziyech leidt Galatasaray met twee goals richting kampioensfeest

Het winnen van de landstitel is zondagavond weer een stuk dichterbij gekomen voor Galatasaray. Zowel Hakim Ziyech als Dries Mertens scoorde twee keer tegen middenmoter Sivasspor.

Galatasaray
Galatasaray
6 - 1
Sivasspor
Sivasspor

Galatasaray begon met een voorsprong van vier punten op Fenerbahçe aan zijn wedstrijd in de op drie na laatste speelronde. Echt nerveus hoefden de supporters van Galatasaray niet te worden tegen Sivasspor, puntenverlies hing eigenlijk geen moment in de lucht. In de elfde minuut hielp Hakim Ziyech zijn team al aan de 1-0. De ex-Ajacied schoot met links overtuigend raak uit een teruggetrokken voorzet van Baris Alper Yilmaz.

Galatasaray liep in de 38ste minuut uit naar 2-0. Yilmaz was weer de aangever. Dit keer was het voormalig PSV'er Dries Mertens die scoorde. Sivasspor kwam in het eerste kwartier na rust via Caner Osmanpasa terug tot 2-1, maar de thuisploeg nam via Mauro Icardi de spanning snel weer weg (3-1).

Een minuut na de treffer van Icardi etaleerde Ziyech zijn klasse. De rechtsbuiten legde de bal met zijn aanname goed voor zijn linker en haalde zonder aarzeling vanaf 25 meter uit. De bal zoefde voorbij doelman Ali Sasal Vural: 4-1. Met een bijna net zo mooi schot liet Mertens de supporters in het Rams Park even later nog eens juichen (5-1). De 36-jarige Belg heeft nu acht keer gescoord dit seizoen in de Turkse competitie. Bij Ziyech staat de teller in de Süper Lig op zes treffers.

Icardi volgde het voorbeeld van zijn college-aanvallers en scoorde ook twee keer. De Argentijnse goalgetter zorgde in de 85ste minuut voor de 6-1, wat ook de eindstand was. Met die grote zege is Fenerbahçe verder onder druk gezet. Dusan Tadic en zijn collega's spelen maandagavond uit tegen Konyaspor.