Van Bommel deelt chocolade met Blessin: 'Ik heb je ook al drie punten gegeven'

Reacties

De play-offs in België zijn erop ingericht om het onmogelijke mogelijk te maken, maar na de dikke nederlaag van Antwerp FC tegen Union Sint-Gillis van donderdagavond lijkt het prolongeren van de titel onmogelijk voor de ploeg van Mark van Bommel. De trainer liet zijn humeur er niet door bederven.

Van Bommel deelt chocolade met Blessin: 'Ik heb je ook al drie punten gegeven'
© Pro Shots
Antwerp
Antwerp
0 - 3
Union Sint-Gillis
Union Sint-Gillis

Van Bommel begon zijn persconferentie na afloop met de felicitaties aan 'Fonske'. 'Fonske' is Fons Van de Berckt, die al tientallen jaren allerlei hand- en spandiensten verricht namens The Great Old. Na een knuffel voor Van de Berckt begon Van Bommels collega Alexander Blessin spontaan te zingen. De Limburger besloot, met een lach, om de Duitser het zwijgen op te leggen door hem een stuk chocolade te geven om in zijn mond te stoppen. 'Ik heb je ook al drie punten gegeven', knipoogde de verliezende trainer, die zich daarna grootmoedig toonde.

'Het zijn drie verdiende punten voor Union. De technische uitvoering langs onze kant was ondermaats, daardoor geraakten we niet in de zestien. Het heeft niet te maken met niet werken, maar zo ziet het er wel uit. Bijna niemand was op niveau bij ons', sprak Van Bommel. Antwerp staat nu vijfde in de kampioenspoule, waardoor zelfs Europees voetbal nu ver weg is. De rood-witten hebben nog wel een alternatieve route: op 9 mei speelt de ploeg de bekerfinale.

De tegenstander in het Koning Boudewijnstadion? Juist: Union. De Brusselaars wonnen voor het eerst in de play-offs en houden daarmee hun titelkansen in eigen hand. Grote man bij de geel-blauwen: Cameron Puertas. De Zwitser scoorde twee keer en concludeerde na afloop dat 'alle frustraties zijn weggespoeld', waarmee hij doelt op de slechte resultaten van de voorbije weken.

De ergernis bij de Brusselse club is goed te begrijpen. Het is het derde seizoen op rij dat Union de reguliere competitie afsluit als (mede-)koploper, in de vorige twee voetbaljaargangen gaf de club die positie nog weg in de play-offs. Nu is hetzelfde gebeurd: een riante marge is na de puntenhalvering en een paar nederlagen als sneeuw voor de zon verdwenen. De troost voor Union is nu: vijf keer winnen betekent dat het kampioenschap alsnog naar het Stade Joseph Marien komt, voor het eerst sinds 1935.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.