Maccabi Tel Aviv kroont zich met Nederlanders tot kampioen

Maccabi Tel Aviv is voor de 25ste keer in de clubhistorie kampioen van Israël geworden. Met een overwinning op Hapoel Beer Sheva werd de laatste stap naar de landstitel gezet, waarna Derrick Luckassen en Joris van Overeem het succes konden vieren.

Maccabi Tel Aviv kroont zich met Nederlanders tot kampioen
© Pro Shots

Als Maccabi Tel Aviv in eigen huis zou winnen van de nummer drie van de ranglijst, dan was de koploper niet meer te achterhalen door concurrent Maccabi Haifa. Maccabi Tel Aviv liep in de eerste helft al uit naar een 2-0 voorsprong en won uiteindelijk met 3-0. Derrick Luckassen bleef op de bank en Van Overeem mocht invallen, net als voormalig PSV'er Eran Zahavi.

Met veertien goals is de inmiddels 36-jarige Zahavi de clubtopscorer in het kampioensjaar. Het aandeel van Van Overeem in het succes is behoorlijk groot. De voormalige AZ'er was in het reguliere seizoen lang basisspeler, maar de 29-jarige middenvelder kreeg in de kampioensronde te maken met een blessure. De twee jaar geleden van PSV overgekomen Luckassen (28) speelde aanzienlijk minder.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen