Gakpo heeft op dag van PSV-titel ook wat te vieren in Engelse topper

Reacties

Liverpool heeft Tottenham Hotspur verslagen in een spectaculaire Premier League-topper op Anfield. Cody Gakpo had met een goal en een assist een groot aandeel in de zege van de nummer drie van Engeland.

Gakpo heeft op dag van PSV-titel ook wat te vieren in Engelse topper
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
4 - 2
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

De Eindhovenaar had het succes van de club van zijn hart eerder op de dag ongetwijfeld meegekregen. Gakpo werd zelf in het seizoen 2017/18 met PSV kampioen en was kort na het binnenhalen van de nieuwe landstitel door de Eindhovenaren zelf aan zet, in de wedstrijd waarin Liverpool wat recht had te zetten na het puntenverlies tegen Everton en West Ham United. The Reds begonnen wervelend aan de wedstrijd en zorgden voor eenrichtingsverkeer.

Mohamed Salah had vanuit buitenspelpositie vroeg in de wedstrijd van dichtbij al de paal geraakt en opende in de zestiende minuut de score. De Egyptenaar profiteerde van perfect voorbereidend werk van Gakpo. De Oranje-international bracht met een voorzet vanaf links de rechtsbuiten in stelling en Salah kopte raak: 1-0. Waar Tottenham in de eerste helft tot geen enkel schot op doel kwam, reeg Liverpool in fases de kansen aaneen. Het overwicht werd vlak voor rust omgezet in een 2-0 voorsprong. Andy Robertson scoorde uit de rebound nadat Guglielmo Vicario de bal niet kon klemmen na een inzet van Salah.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de vijftigste minuut was het Gakpo die toesloeg. Harvey Elliott pikte de bal op toen Salah in duel was met Emerson Royal. Gakpo timede perfect bij de voorzet van de Engelse middenvelder en kopte fraai raak: 3-0. Zo maakte de aanvaller op de dag van de 25ste landstitel van zijn club PSV zijn zevende goal van het seizoen in de Premier League. Het ging van kwaad tot erger voor Spurs. Elliott knalde de bal met zijn sterke linker op sublieme wijze de linkerkruising in: 4-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat Spurs zo door het ijs zakte op Anfield, kwam niet bepaald uit de lucht vallen. De ploeg van Ange Postecoglou had zijn vorige drie competitiewedstrijden ook al verloren. Micky van de Ven en zijn collega's redden in Liverpool uiteindelijk nog wel de eer. Richarlison maakte de 4-1 door de bal uit een voorzet van Brennan Johnson naar de verre hoek te sturen. Heung-Min Son bracht een kwartier voor het einde een beetje van de spanning terug door op aangeven van Richarlison koeltjes Allison Becker te kloppen: 4-2. Met Ryan Gravenberch als invaller en Virgil van Dijk in het hart van de defensie voorkwam Liverpool vervolgens dat de voorsprong nog echt in gevaar kwam. Salah leek in de extra tijd nog te scoren, maar die goal werd afgekeurd vanwege buitenspel voor aangever Darwin Núnez.

Liverpool heeft na de zege op Spurs 78 punten, vijf minder dan koploper Arsenal. Het heeft er alle schijn van dat de topclub in het laatste seizoen met Klopp aan het roer en voor de entree van Arne Slot als derde gaat eindigen. Tottenham heeft een flinke achterstand op Aston Villa in de strijd om het vierde Champions League-ticket.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
37
27
7
3
93-33
+60
88
2
Arsenal
37
27
5
5
89-28
+61
86
3
Liverpool
37
23
10
4
84-41
+43
79
4
Aston Villa
37
20
8
9
76-56
+20
68
5
Tottenham Hotspur
37
19
6
12
71-61
+10
63
* Actueel tot en met 17 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.