Emotionele Bosz: 'Hendrie Krüzen hoort hierbij te zijn'

Reacties

Peter Bosz stond zondag emotioneel voor de camera. De succestrainer van PSV vierde de landstitel, maar gaf ook toe iemand te missen: Hendrie Krüzen.

Emotionele Bosz: 'Hendrie Krüzen hoort hierbij te zijn'
© Pro Shots
PSV
PSV
4 - 2
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

PSV werd zondag dikverdiend kampioen van de Eredivisie en dus pakte Bosz zijn eerste landstitel. 'Voor mij is het nieuw, hè. Geweldig! Na de wedstrijd volgde de ontlading. Je bent een heel jaar met elkaar bezig. Ik breng meer tijd met de spelers door dan met mijn vrouw, dat is intensief. Als je er zo hard voor werkt, is het geweldig als het lukt', zei Bosz bij ESPN.

Alleen Feyenoord heeft het PSV dit seizoen even lastig kunnen maken, maar de landstitel kwam nooit echt in gevaar. 'Ik hoop dat men genoten heeft van het voetbal, dat hoop ik echt. Dat vind ik gewoon heel belangrijk. Ik denk dat dit onze slechtste wedstrijd van het seizoen was, maar toch scoorden we vier keer. Dat is het PSV van dit jaar, denk ik. Natuurlijk wil je wedstrijden winnen en kampioen worden, maar de manier waarop is ook belangrijk.'

Tijdens de persconferentie sprak Peter Bosz ook over Hendrie Krüzen.

'Het zijn goede gasten', zei Bosz over de spelers van PSV. 'Je kunt niet zo'n seizoen draaien wanneer je er een paar etterbakken tussen hebt zitten. Dat wreekt zich ergens. De PSV-leiding heeft dat goed gedaan, door ook op karakters te selecteren. Als de resultaten goed zijn, is het makkelijker op te brengen. Sommige spelers kwamen terug van blessures en snappen dan dat ze in het begin niet spelen.'

Wie Bosz mist? Bij het geven van dat antwoord kwamen de tranen naar boven. 'Het klinkt heel stom. Degene die ik nu mis is Hendrie Krüzen (vaste rechterhand Bosz, nu assistent Heracles Almelo, red.). Die hoort hierbij te zijn. Hendrie is mijn maatje, waarmee ik 23 jaar opgetrokken heb. We hebben samen geschaafd aan dit systeem - en dan zit hij nu thuis... Daar baal ik van. Ja, dat raakt me', besloot Bosz.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.