Braziliaans voetbalicoon Marta bezig aan laatste maanden als international

Reacties

De Braziliaanse voetballegende Marta (38) is bezig aan haar laatste jaar als international. Ze speelde ruim twintig jaar voor de nationale ploeg en behaalde daarin aardig wat prijzen.

Braziliaans voetbalicoon Marta bezig aan laatste maanden als international
© Pro Shots

'Dit is mijn laatste jaar', begon Marta tegen CNN Esportes. 'Er komt een moment dat je moet begrijpen dat de tijd rijp is', ging ze verder. 'Ik ben er heel rustig onder, want ik kijk met groots optimisme naar de ontwikkeling van onze jonge atleten.'

Marta haalde met de nationale ploeg van Brazilië twee keer de finale van de Olympische Spelen, in 2004 en 2008. Beide finales gingen verloren. Mogelijk krijgt Marta komende zomer nog een herkansing tijdens de Spelen in Parijs. 'Als ik naar de Spelen ga, zal ik van ieder moment genieten. Of ik nou naar de Spelen ga of niet, dit is mijn laatste jaar bij de nationale ploeg.'

Op het continent van Zuid-Amerika ging het Marta beter af. Daar won ze met Brazilië de Copa America wel vier keer (2010, 2014, 2018 en 2022). Marta staat momenteel op 175 wedstrijden voor de Seleção, waarin ze 116 doelpunten maakte. Ze werd maar liefst zes keer verkozen tot Wereldvoetbalster van het Jaar.

Eerder dit jaar kreeg Marta nog de FIFA Special Award, een prijs die Cristiano Ronaldo en Pelé in het verleden al in ontvangt mochten nemen. Vanaf 2025 draagt de FIFA-prijs voor het doelpunt van het jaar in het vrouwenvoetbal ook haar naam: de Marta Award.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.