Chelsea heeft in de jacht op Europees voetbal ternauwernood puntverlies ontlopen tegen Nottingham Forest. Nota bene Nicolas Jackson, die dit seizoen veel kritiek kreeg, kroonde zich tot matchwinner.

Nottingham Forest
2 - 3
Chelsea
Chelsea

Doordat Luton Town eerder op de dag met 3-1 verloor van West Ham United, was Nottingham Forest al officieus zeker van lijfsbehoud. Een resultaat tegen Chelsea zou ervoor zorgen dat handhaving officieel een feit werd. Makkelijk ging dat echter niet worden. Mykhailo Mudryk schoot Chelsea al razendsnel op voorsprong, na acht minuten om precies te zijn. Lang genieten van die voorsprong zat er voor The Blues niet in. Willy Bolly kopte na zestien minuten de gelijkmaker binnen, die ook na een check van de VAR bleef staan.

Na rust kreeg Forest een aantal grote kansen op de 2-1. Morgan Gibbs-White kwam misschien wel het dichtst bij, met een kopbal op de paal. Chris Wood werkte de rebound op wonderbaarlijke wijze over. In de 71ste minuut raakte Forest opnieuw het aluminium. De poging was van Callum Hudson-Odoi, die vorige zomer overkwam van Chelsea. Een paar minuten later had Hudson-Odoi meer succes en krulde hij de bal fraai in de lange hoek: 2-1.

Maar Chelsea gaf zich niet gewonnen. Invaller Raheem Sterling zorgde voor de gelijkmaker, Jackson kopte op aangeven van Reece James de 2-3 binnen in de slotfase. James keerde na 153 dagen afwezigheid wegens een blessure terug bij The Blues en toonde direct zijn belang voor de ploeg van Maurizio Pochettino. Voor James was het zijn zestiende assist in de Premier League, waardoor hij nu op hetzelfde aantal staat als onder andere Arjen Robben.

Chelsea trok de voorsprong over de streep en boekte zo een belangrijke zege in de strijd om het laatste Europese ticket in de Premier League. The Blues staan nu gelijk in punten met Newcastle United, dat eerder op de dag punten verspeelde tegen Brighton & Hove Albion. Newcastle heeft echter wel een beter doelsaldo dan Chelsea.