Vaessen debuteert in selectie Suriname

Reacties

Etienne Vaessen zit voor het eerst bij de selectie van Suriname. Dat heeft bondscoach Stanley Menzo donderdag bekendgemaakt. De doelman van RKC Waalwijk kan 5 juni zijn debuut maken tegen Saint Vincent en de Grenadines.

Vaessen debuteert in selectie Suriname
© Pro Shots
Suriname
Suriname
Wo 5 jun.
23:00
St. Vincent & Grenadines
St. Vincent & Grenadines

Eerder dit jaar maakte RKC Waalwijk-doelman Vaessen bekend voor een interlandloopbaan bij Suriname te hebben gekozen. De opa van Vaessen is Surinamer, waardoor hijzelf ook een kwart Surinaams is. Dat is het minimale wat nodig is om voor een land uit te komen. De afgelopen maanden stonden in het teken van het papierwerk in orde maken, wat nu gelukt is.

'Met trots en een hart vol vreugde draag ik nu de kleuren van onze geliefde Suriboys', schrijft Vaessen op zijn social media. 'Dit is meer dan voetbal, dit is spelen voor land en volk.'

Ook Antwerp FC-aanvaller Gyrano Kerk en Immanuel Pherai (Hamburger SV) kunnen hun debuut maken. Met Djevencio van der Kust (Sparta), Justin Lonwijk (Fortuna Sittard) en Jeredy Hilterman (Willem II) zitten er genoeg spelers uit het Nederlandse profvoetbal bij de voorselectie. Andere blikvangers zijn Sheraldo Becker (Real Sociedad), Stefano Denswil (Trabzonspor) en Ridgeciano Haps (Genoa).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Suriname speelt op woensdag 5 juni tegen Saint Vincent en de Grenadines in de WK-kwalificatiecyclus van de CONCACAF. Drie dagen later is Anguilla de tegenstander. Verder zit Suriname ook in de poule bij Puerto Rico en El Salvador.

Wo 5 jun.

Za 8 jun.

WK Kwalificatie Concacaf

Stand Groep F WK Kwalificatie Concacaf 2026 Canada/Mexico/USA

Noord- en Centraal-Amerika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Anguilla
0
0
0
0
0-0
0
0
2
El Salvador
0
0
0
0
0-0
0
0
3
Puerto Rico
0
0
0
0
0-0
0
0
4
St. Vincent & Grenadines
0
0
0
0
0-0
0
0
5
Suriname
0
0
0
0
0-0
0
0
* Actueel tot en met 30 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.