Sibum niet van stuk gebracht: 'Koglin schiet ons naar volgende ronde'

Reacties

Bas Sibum heeft nog altijd het volste vertrouwen in een goede afloop van het tweeluik tegen NAC Breda in de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Dat liet de trainer van Roda JC duidelijk weten voor de camera van ESPN na afloop van het verloren eerste deel.

Sibum niet van stuk gebracht: 'Koglin schiet ons naar volgende ronde'
© Pro Shots
NAC Breda
NAC Breda
3 - 1
Roda JC Kerkrade
Roda JC Kerkrade

Door twee doelpunten van Dominik Janosek en één van Sigurd Haugen leek Roda JC maandagavond op weg naar een kansloze nederlaag in Breda. Een treffer van Brian Koglin verschaft Roda een betere uitganspositie voor de return vrijdag. Volgens Sibum was de goal van Koglin zelfs doorslaggevend.

'Soms heb je een goede dag, soms heb je een slechte dag', beschouwde Sibum, die daarmee geen verklaring had voor het teleurstellende spel van zijn ploeg, de wedstrijd na. 'Dit is mooi voer voor alle analisten en amateurpsychologen die nu hun gelijk krijgen, dat we er blijkbaar niet klaar voor waren. Ik geloof daar niet zo in.'

Zonder aarzeling durfde Sibum nog een stapje verder te gaan. 'Sterker nog: ik geloof erin dat Koglin ons naar de volgende ronde schiet. Daar geloof ik heilig in.'

Om uitzicht te houden op een terugkeer naar de Eredivisie, moet Roda vrijdag met minimaal twee doelpunten verschil winnen binnen negentig minuten. De eventuele tegenstander in de daaropvolgende ronde is FC Emmen of FC Dordrecht.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.