Real Madrid heeft in eigen huis een klinkende zege geboekt op Alavés. De Madrilenen evenaarden daarmee het record van Leo Beenhakker.

Real Madrid
5 - 0
Alavés
Alavés

Voor de wedstrijd vormden de spelers van Alavés een erehaag voor de spelers van Real Madrid, die als nieuwe landskampioen met de trofee het veld opkwamen. Dat respect van de tegenstander verdween ook na het eerste fluitsignaal niet, want de thuisploeg had weinig moeite met de nummer elf van La Liga.

Binnen tien minuten tekende Jude Belingham - na een prachtige pass van Toni Kroos - met een bekeken lob voor zijn negentiende doelpunt van dit seizoen. Een kwartier later schoot Vinicius van dichtbij eenvoudig de tweede Madrileense treffer van de avond in het net. Real was nog niet klaar, want in de extra tijd van de eerste helft jaagde Federico Valverde ook nog de 3-0 binnen.

Na rust nam Real wat gas terug, maar twintig minuten voor tijd wist De Koninklijke de score toch nog verder uit te bouwen. Vinicius schoot hard raak in het dak van het doel. Niet veel later deed ook invaller Arda Güler nog een duit in het zakje: 5-0.

Met de overwinning evenaart Real in aanloop naar de Champions League-finale het clubrecord van Leo Beenhakker. De club verloor geen van hun laatste 29 wedstrijden in La Liga. Tussen mei 1988 en april 1989 kreeg ook Beenhakker dat al eens voor elkaar in Madrid.