Kampioenscoach Maes: 'Ik denk dat mijn vader van boven meekijkt en trots is'

Reacties

Voor Peter Maes, de trainer van Willem II, zijn het bewogen weken geweest. Maes moest eerder deze maand afscheid nemen van zijn vader, voordat de oefenmeester vrijdagavond zag hoe zijn ploeg op spectaculaire wijze de titel pakte in de Eerste Divisie.

Kampioenscoach Maes: 'Ik denk dat mijn vader van boven meekijkt en trots is'
© Pro Shots
Willem II
Willem II
3 - 2
Telstar
Telstar

De Belgische trainer stond dan ook te genieten. 'Het is fantastisch als je zoveel mensen gelukkig maakt. Dit moeten we koesteren. Het is het kampioenschap van de onverzettelijkheid, we zijn achttien keer op achterstand gekomen. Dat toont hoe sterk deze groep mentaal is', tekende ESPN op uit de mond van de tijdens dit seizoen ingestapte trainer.

De vraag van één miljoen in en rond Tilburg: blijft de succestrainer? Maes leek te hinten op een contractverlenging, maar wil wel dat de club goed beslagen ten ijs komt in de Eredivisie. 'Eigenlijk is me dat nog niet gevraagd, want iedereen gaat ervan uit dat ik blijf. En wie zou er niet voor zo'n club willen werken? De gesprekken zullen er wel komen. Normaal gezien komt dat goed, maar dan moeten we ons wel gaan wapenen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

En dan was er nog het verdrietige nieuws: Maes' vader overleed recent. Toen hem daarnaar gevraagd werd, deelde Maes zijn overtuiging dat zijn vader in de hemel mee heeft genoten van de ontknoping in Tilburg. 'Mijn vader wilde op zijn sterfbed niet anders dan dat ik door zou gaan. Ik denk dat hij van boven meekijkt en heel trots is.'

Erik Schouten kwam ook nog aan het woord, de verdediger wilde in de persoon van Teun Jacobs nog iemand bedanken die niet langer werkzaam is bij de Tricolores. 'Ik werd gehaald door Teun Jacobs, die helaas weg moest. Hij heeft alles juist voorspeld, en daarom vind ik het zuur dat hij het niet meer heeft meegemaakt. Ik wil hem bedanken', aldus Schouten over Jacobs, die in september 2023 ongeveer tegelijk met Maes' voorganger Reinier Robbemond vertrok bij Willem II.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.