Guardiola deelt positieve update over Aké richting clash met Tottenham

Reacties

Manchester City-manager Pep Guardiola verwacht snel weer een beroep te kunnen doen op Nathan Aké, die afgelopen weekend geblesseerd uitviel tegen Fulham. Het cruciale duel met Tottenham Hotspur komt mogelijk wel te vroeg voor de Oranje-international.

Guardiola deelt positieve update over Aké richting clash met Tottenham
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
0 - 2
Manchester City
Manchester City

De 29-jarige Aké ging zaterdag na 22 minuten geblesseerd naar de kant in het uitduel met Fulham, maar staat maandagmiddag weer op het trainingsveld. 'Nathan voelt zich ook veel beter dan zondag en het is even afwachten hoe hij de training doorstaat', zei Guardiola op een persconferentie.

'Zijn blessure is niet ernstig, maar we zijn ook pas twee dagen verder', vertelde de City-manager over de inzetbaarheid van Aké tegen Tottenham. Na het uitduel met Spurs volgt voor de regerend kampioen van Engeland nog een thuisduel met West Ham United en op 25 mei is de finale van de FA Cup op Wembley tegen Manchester United.

City staat nu nog één punt achter koploper Arsenal, dat een duel meer heeft gespeeld. 'Iedereen weet wat er op het spel staat. Er is een gezonde dosis spanning binnen de groep en iedereen is gefocust. Als we dit soort wedstrijden te relaxed ingaan, komen we in de problemen', aldus Guardiola.

Kwaliteiten
Gevraagd naar de kwaliteiten van het huidige City antwoordde de manager: 'Een duidelijke hiërarchie, een sterke organisatie, sterke spelers, iedereen is bescheiden genoeg om te realiseren dat we elk duel kunnen verliezen, maar we hebben ook het zelfvertrouwen dat we alles kunnen winnen en we zijn heel consistent. Dat is de realiteit.'

Guardiola beseft dat puntenverlies bij Tottenham grote gevolgen kan hebben, omdat Arsenal een beter doelsaldo heeft dan City (+61 om +58). 'We gaan naar met één doel naar Tottenham: winnen. Ze spelen dit seizoen proactiever met een andere manager en zitten korter op de tegenstander. Ze veranderen ook niet van speelstijl, ook al staan ze pakweg 4-0 achter tegen Liverpool op Anfield (uiteindelijk 4-2, red.). Ze houden geloof in hun filosofie. Wij moeten ervoor zorgen dat we alles in eigen hand houden voor onze laatste thuiswedstrijd.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
7
3
96-34
+62
91
2
Arsenal
38
28
5
5
91-29
+62
89
3
Liverpool
38
24
10
4
86-41
+45
82
4
Aston Villa
38
20
8
10
76-61
+15
68
5
Tottenham Hotspur
38
20
6
12
74-61
+13
66
* Actueel tot en met 23 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.