Bergwijn piekt met hattrick op juiste moment: 'Kan van waarde zijn op het EK'

Reacties

Gaat Steven Bergwijn met Oranje mee naar het EK? Volgens Karim El Ahmadi heeft de Ajax-aanvaller zich met een hattrick tegen Almere City weer op de radar gespeeld van bondscoach Ronald Koeman.

Bergwijn piekt met hattrick op juiste moment: 'Kan van waarde zijn op het EK'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
3 - 0
Almere City FC
Almere City FC

El Ahmadi zag Bergwijn zondagmiddag eindelijk weer eens uitblinken. 'Dit was de Bergwijn die we kennen van zijn tijd bij PSV. We hebben niet genoeg gezien van hem dit seizoen, maar hij speelde vandaag echt heel goed', vertelde de oud-middenvelder van Feyenoord en FC Twente in Dit Was Het Weekend.

Volgens El Ahmadi maakt de buitenspeler ook weer kans op een plekje in de EK-selectie van Oranje. 'Als hij echt fit is, dan is hij een van de betere spelers van de Eredivsie en dan moet hij wel mee met het Nederlands elftal. Daar kan hij misschien wel van waarde zijn.' 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kenneth Perez denkt dat zijn hattrick misschien wel eens de enige reden kan zijn, dat hij nog kans maakt op het toernooi in Duitsland. 'Ik vind dat je hem niet had kunnen meenemen na zo'n slecht seizoen, maar het zou me niks verbazen als precies deze hattrick ervoor zorgt dat Koeman een reden heeft om dat wel te doen.' 

Bergwijn zou voorin eventueel voor extra opties kunnen zorgen. 'Je kan hem overal kwijt en heeft de ervaring. Hij heeft het ook op het hoogste niveau laten zien. Zelfs als hij uit vorm is, is hij samen met Brobbey nog steeds de gevaarlijkste speler bij Ajax', sloot El Ahmadi af.

Poll Moet Bergwijn mee naar het EK?
  • Ja
  • Nee
  • Anders, namelijk...
Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
34
29
4
1
111-21
+90
91
2
Feyenoord
34
26
6
2
92-26
+66
84
3
FC Twente
34
21
6
7
69-36
+33
69
4
AZ
34
19
8
7
70-39
+31
65
5
Ajax
34
15
11
8
74-61
+13
56
* Actueel tot en met 23 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer S. Bergwijn
Meer over S. Bergwijn
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.