AZ blijft hoop houden op derde plaats en topscorerstitel Pavlidis

Reacties

AZ heeft de hoop op de derde plaats in de Eredivisie nog niet opgegeven. De Alkmaarders staan, met nog één wedstrijd te gaan, slechts twee punten achter FC Twente. Ook wordt er met een schuin oog gekeken naar de topscorerstitel van Vangelis Pavlidis.

AZ blijft hoop houden op derde plaats en topscorerstitel Pavlidis
© Pro Shots
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles
0 - 3
AZ
AZ

Zondagmiddag kwam FC Twente tegen FC Volendam twee keer op achterstand en dat was te horen bij de supporters van AZ. 'We hoorden ze juichen in het uitvak, dus we wisten dat ze achter stonden. Uiteindelijk hebben ze toch een aardige overwinning neergezet', reageerde Dani de Wit bij ESPN.

Twente won in eigen huis namelijk alsnog met 7-2. 'We moeten aan de bak volgende week. We moeten zelf veel goals maken en dan hopen dat Twente gelijkspeelt. De hoop op plek drie zijn we blijven houden. Op een gegeven moment kwamen we acht punten achter, maar we zijn er hard voor blijven werken. Dan weet je dat de kansen vanzelf weer komen', kijkt De Wit vooruit. 

Ook bij AZ-trainer Maarten Martens is alles gericht op de derde plaats, die recht geeft op Champions League-voetbal. Zijn ploeg won met 0-3 bij Go Ahead, maar dat had ook meer kunnen zijn. 'We gingen vandaag nog op zoek naar een vierde goal, voor een zo goed mogelijk doelsaldo. We weten dat er scenario’s zijn waar dat belangrijk kan worden.'

'Ik had vandaag ingecalculeerd dat Twente zou winnen, maar we geloven heel sterk in het feit dat het nog kan. Dat stralen we vandaag uit en dat blijven we doen. Ik heb nog niet uitgezocht wat er gebeurt als de stand helemaal gelijk is. Dat gaan we vanaf nu bekijken, we gaan ons op alles voorbereiden', is Martens duidelijk.

Topscorerstitel
Naast de derde plaats kan AZ-spits Pavlidis ook nog topscorer van de Eredivsie worden. Tegen Go Ahead scoorde de Griek niet, maar ook zijn concurrent Luuk de Jong vond het net niet. 'Je kunt niet elke wedstrijd scoren, soms is het niet je dag', reageerde Pavlidis.

Pavlidis gaat op dit moment aan de leiding met 28 treffers, maar had in Deventer een aantal keer pech. 'De ene keer gaat de bal er via de paal in, de andere keer gaat hij via de paal naast. Ik heb na de wedstrijd vooral gekeken naar de uitslag bij Twente. Het is belangrijk om derde te worden, daarna kijk ik wel of De Jong heeft gescoord.' 

Maarten Martens na de overwinning op Go Ahead Eagles.
Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
34
29
4
1
111-21
+90
91
2
Feyenoord
34
26
6
2
92-26
+66
84
3
FC Twente
34
21
6
7
69-36
+33
69
4
AZ
34
19
8
7
70-39
+31
65
5
Ajax
34
15
11
8
74-61
+13
56
* Actueel tot en met 26 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer V. Pavlidis
Meer over V. Pavlidis
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.