Van 't Schip over toekomst Henderson: 'Hij is met een bepaalde reden gehaald'

Reacties

John van 't Schip heeft benadrukt dat Jordan Henderson met zijn ervaring nog altijd wat aan Ajax zou kunnen toevoegen. Maar de trainer is niet betrokken bij bij de vraag of de Engelsman blijft.

Van 't Schip over toekomst Henderson: 'Hij is met een bepaalde reden gehaald'
Ajax
Ajax
3 - 0
Almere City FC
Almere City FC

Nadat Ajax zondag de vijfde plaats had veiliggesteld, werd Van 't Schip bij ESPN gevraagd of Henderson blijft. 'Dat is niet aan mij. Dat is voor de clubleiding en mensen die erover gaan... op dit moment ben ik daar niet bij betrokken. Dat moeten ze van bovenaf gaan bepalen', zei de Amsterdamse trainer, die op zijn persconferentie verwees naar Alex Kroes als degene die de knoop moet doorhakken met Henderson.

Van 't Schip riep wel in herinnering waarom Henderson het shirt van Ajax draagt. 'Hij is met een bepaalde reden gehaald. Ik denk dat het sowieso belangrijk voor deze groep is om ervaring erbij te halen. De jongere jongens die blijven, hebben dat nodig. En die zullen daardoor beter gaan spelen. Dat is inherent aan een voetbalelftal; dat je ervaring erbij moet hebben wil je echt voor de prijzen gaan. En dat is wat Ajax wil.'

Op zijn persconferentie reageerde Van 't Schip ook op onderstaand verhaal van Voetbal International, waarin uiteengezet wordt waarom Henderson zelf niet weet of hij in Amsterdam wil blijven.

Van 't Schip gaat in op toekomst Henderson bij Ajax
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.