Van Ginkel verzacht de pijn voor Vitesse, Sparta wint in Utrecht

Reacties

Vitesse heeft ten koste van SC Heerenveen nog eens gewonnen, vlak voor de val naar de Eerste Divisie. In Utrecht tankte Sparta Rotterdam dankzij Camiel Neghli nog wat vertrouwen op weg naar de play-offs om het laatste Europese ticket.

Van Ginkel verzacht de pijn voor Vitesse, Sparta wint in Utrecht
© Pro Shots
sc Heerenveen
sc Heerenveen
1 - 3
Vitesse
Vitesse

Het doek is al gevallen voor Vitesse in de Eredivisie, maar de spirit is nog niet weg in het team van Edward Sturing. In het Abe Lenstra Stadion toonden de Arnhemmers zondagmiddag karakter. In het rampseizoen kreeg Vitesse in de achtste minuut van de uitwedstrijd tegen Heerenveen alweer een tegenslag te verwerken. Na hands van verdediger Ramon Hendriks ging de bal op de stip en de strafschop werd benut door Anas Tahiri: 1-0.

Het was Marco van Ginkel die een verrassende comeback van Vitesse inleidde. De bal kwam na een voorzet van Carlens Arcus met wat geluk voor de voeten van de routinier. Van Ginkel zorgde voor de gelijkmaker, de 1-1 was voor hem zijn zesde competitiedoelpunt van het seizoen. Het werd nog mooier voor de massaal meegereisde uitsupporters, die in Friesland weer lieten zien dat ze in deze zware tijden als één blok achter hun club staan.

Van Ginkel hielp Vitesse verder. De degradant kreeg een strafschop na een ongelukkige handsbal van Sven van Beek. Van Ginkel benutte de penalty koeltjes (1-2) en groeide zo uit tot de hoofdrolspeler. Invaller Thomas Buitink zorgde met een geweldig schot dat in de verre bovenhoek eindigde voor het slotakkoord (1-3). Voor hekkensluiter Vitesse is dit pas de zesde competitiezege van het seizoen. Voor Heerenveen is de zomerstop erg dichtbij. Er was sowieso een klein wonder nodig in de laatste speelrondes om Sparta Rotterdam nog in te kunnen halen in de strijd om de negende plek en dus het laatste ticket voor de play-offs. Dat wonder zit er nu zeker niet meer in.

De rapportcijfers

SC Heerenveen Nederland

Vitesse Nederland

Vitesse Nederland

FC Utrecht
FC Utrecht
0 - 1
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

De subtoppers die gaan deelnemen aan de play-offs om een ticket voor de tweede voorronde van de Conference League hielden elkaar lang in evenwicht in De Galgenwaard. Sparta bleek een stugge tegenstander voor Utrecht, dat vijf van zijn laatste zeven competitiewedstrijden had gewonnen. Zondagmiddag werd het geduld van de ploeg van Ron Jans getest. Grote kansen waren er lange tijd niet.

Het publiek in Utrecht veerde wel op toen Ole Romeny vanaf rechts een actie inzette in de 65ste moment. De poging van de invaller werd licht van richting veranderd, ging over Nick Olij heen en leek in de verre hoek te eindigen. De bal ging echter via de paal het veld weer in. Aan de andere kant was het drie minuten later wel raak. Neghli zocht ruimte om te schieten en vond die. Hij knalde de bal van buiten het strafschopgebied fraai voorbij Vasilios Barkas de linkerhoek in: 0-1.

Sparta klimt door de zege naar de achtste plek, terwijl Utrecht nu zevende staat. Een nieuwe ontmoeting in de play-offs lonkt dus.

De rapportcijfers

FC Utrecht Nederland

Sparta Rotterdam Nederland

Sparta Rotterdam Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
6
N.E.C.
34
14
11
9
68-51
+17
53
7
FC Utrecht
34
13
11
10
49-47
+2
50
8
Sparta Rotterdam
34
14
7
13
51-48
+3
49
9
Go Ahead Eagles
34
12
10
12
47-46
+1
46
* Actueel tot en met 23 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.