Guardiola: 'Arsenal gaat geen punten meer verspelen'

Reacties

Manchester City heeft de potentiële bananenschil die Nottingham Forest heet ternauwernood ontweken. Maar manager Pep Guardiola beseft dat zijn ploeg in de strijd om de landstitel geen punten meer kan laten liggen.

Guardiola: 'Arsenal gaat geen punten meer verspelen'
© Pro Shots
Nottingham Forest
Nottingham Forest
0 - 2
Manchester City
Manchester City

Liverpool verloor kostbare punten tegen Everton (2-0) en West Ham United (2-2) en lijkt afgehaakt om de titel. Het lijkt nu te gaan tussen Arsenal en Manchester City, dat één punt achter staat op de Londenaren, maar wel nog een wedstrijd tegoed heeft. The Citizens wonnen zondag met 0-2 van degradatiekandidaat Nottingham Forest, al ging dat niet makkelijk.

'We hadden geluk dat het veld zo droog was, want dat was de reden dat ze al die kansen misten. Anders zou het voor hen beter zijn geweest, gezien de snelle spelers die ze hebben. Op bepaalde momenten waren zij beter dan wij', aldus Guardiola na afloop.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat het zo stroef liep bij Manchester City, had Guardiola wel verwacht. 'Gezien de 38 wedstrijden die we in de competitie spelen, wist ik dat het zo zou lopen. Winnen is natuurlijk het belangrijkste. Dat was in september, oktober, november en december ook al zo. We worden beoordeeld op de resultaten.'

Guardiola maakt zich op voor een spannend einde van de competitie, eentje waarin Manchester City niets meer kan verspelen. 'Als je goed speelt en het spel controleert, zeggen mensen dat je de druk niet voelt. Als je slecht speelt, zeggen mensen dat je de druk voelt. Wij geven er natuurlijk de voorkeur aan dat zij verliezen, maar daar hebben we geen controle over. Er zijn nog vier wedstrijden te gaan en ik denk niet dat ze punten gaan verliezen, dus we weten precies wat ons te doen staat.'

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
37
27
7
3
93-33
+60
88
2
Arsenal
37
27
5
5
89-28
+61
86
3
Liverpool
37
23
10
4
84-41
+43
79
4
Aston Villa
37
20
8
9
76-56
+20
68
* Actueel tot en met 14 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.