'Groot schandaal in Roemenië: ex-Feyenoorder laat zijn broer spelen'

Reacties

Het Roemeense voetbal is in de ban van een geruchtmakende zaak rondom Edgar Ié, de dertigjarige verdediger uit Guinee-Bissau die een blauwe maandag bij Feyenoord speelde. Ié speelt momenteel bij Dinamo Boekarest. Althans, dat dácht de Roemeense club. Het gerucht gaat dat Ié zijn tweelingbroer heeft gestuurd.

'Groot schandaal in Roemenië: ex-Feyenoorder laat zijn broer spelen'
© Pro Shots

Er bestaan namelijk twijfels over de identiteit van Ié: in de Roemeense pers staat veelal te lezen dat mensen binnen de club het vermoeden hebben dat Ié zijn tweelingbroer Edelino de laatste paar wedstrijden heeft laten spelen. Edelino is ook voetballer, zij het op een zeer laag niveau, en zou in januari 2024 zijn weggestuurd bij een club in het regionale voetbal.

Hoe ze bij dat vermoeden komen? Wel, Edgar Ié zou volgens de club goed Engels spreken, zo meldt sportmedium Fanatik, maar de Ié die zij hebben, spreekt geen woord in de taal van Shakespeare. De Ié die in Nederland bij Feyenoord speelde, deed zijn weinige interviews overigens ook in het Portugees. Zijn ploeggenoten gaven destijds ook te verstaan dat Ié geen Engels sprak, dus dan zou hij dat in de jaren daarna geleerd moeten hebben.

Voorts zou Ié zijn legitimatiebewijs niet willen tonen. Dat is naar verluidt nodig om de Dinamo-speler te voorzien van een auto, en dat hij niet meewerkt zou daarmee te maken hebben. Dinamo zou nu overwegen om de speler een dna-test te laten doen, zodat ze voor eens en voor altijd kunnen vaststellen of er inderdaad sprake is van bedrog. Intern zou de club daar al van overtuigd zijn. Als de beschuldigingen worden bewezen, kan Dinamo reglementair alle vijf wedstrijden verliezen waarin Edelino speelde.

De organisatie die de Roemeense competitie organiseert, houdt zich op de vlakte. Bestuurslid Andrei Nicolescu van Dinamo viel de journalist die het verhaal als eerste naar buiten bracht aan. Op de Roemeense televisie klaagde hij over een 'geconcentreerde aanval op Dinamo' en had hij woorden over voor de reporter die niet voor herhaling vatbaar zijn. Nicolescu verzekerde dat er geen twijfel is dat de club echt Edgar Ié onder contract heeft. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Bekijk hier al onze video's
Meer Dinamo Boekarest
Meer over Dinamo Boekarest
Meer Liga I
Meer over Liga I
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.