Gakpo krikt moyenne op, toegezongen Klopp deelt 'vijf punten' uit

Reacties

Cody Gakpo presenteert zich de afgelopen weken als lichtpuntje bij Liverpool. De 25-jarige Nederlander was maandag opnieuw trefzeker voor The Reds, die weer niet wonnen. Bij de toegezongen Jürgen Klopp overheerste desondanks trots na afloop.

Gakpo krikt moyenne op, toegezongen Klopp deelt 'vijf punten' uit
Aston Villa
Aston Villa
3 - 3
Liverpool
Liverpool

Gakpo maakte maandag de 1-2 op Villa Park (zie video). Daarmee kwam hij op twee doelpunten en twee assists in zijn laatste vier wedstrijden. Zo heeft Gakpo zijn moyenne van dit seizoen aardig opgekrikt: elke 120 minuten is hij betrokken bij een Premier League-doelpunt, beter dan in zijn eerste halfjaar bij Liverpool sinds zijn komst van PSV. Dit seizoen speelde hij als middenvelder, rechts- en linksbuiten en de laatste weken als centrumspits.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Gakpo had het veld al verlaten toen Liverpool een 1-3 voorsprong uit handen gaf, door twee late goals van Jhon Durán. Zoveel goals maakten Everton (2-0), West Ham United (2-2) en Tottenham Hotspur (4-2) ook de afgelopen duels. Het is voor het eerst in tien jaar dat Liverpool dat in vierde opeenvolgende wedstrijden is overkomen.

Niet gek, want er stond niets meer op het spel voor The Reds. Liverpool stond eerder dit seizoen als Premier League-koploper vijf punten voor op Manchester City en Arsenal. Maar omdat de machine haperde in de afgelopen weken, was de ploeg van Klopp voor het duel van maandag al uitgeschakeld in de titelrace.

Vijf punten
Het maakte Klopp des te trotser op het optreden van Liverpool. 'Ik ben het niet gewend om nergens meer voor te spelen. Ik weet ook niet of ik er goed in ben, eerlijk gezegd. Er was sowieso geen gebrek aan motivatie, maar we wisten dat als zij 3-0 of 4-0 zouden winnen vandaag we iedereen op ons dak zouden krijgen. Ik zag een team met een topmentaliteit, dat was het belangrijkste. Daarvoor zouden we vijf punten moeten krijgen, maar we hebben er één gekregen', zei de afzwaaiende manager tegen de BBC.

Klopp werd in zijn laatste uitwedstrijd voor Liverpool constant toegezongen door de meegereisde fans. 'Er bestaan geen twijfels over onze band. Ik waardeer dit heel erg. Nu heb ik er nog geen woorden voor, want ik moet mezelf een beetje beschermen. Maar de emoties zullen komen', aldus de Duitser, die zondag afscheid neemt van Anfield met een wedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer C. Gakpo
Meer over C. Gakpo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.