Elftal van de Week: ongekende luxe Excelsior, duo van Fortuna en Twente

Reacties

Of het genoeg is voor lijfsbehoud weet Excelsior pas volgende week, maar de klinkende zege op Heracles Almelo levert de Kralingers in ieder geval vijf uitverkiezingen op in VI's Elftal van de Week. Daarmee is de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen hofleverancier.

Elftal van de Week: ongekende luxe Excelsior, duo van Fortuna en Twente
© Pro Shots

Excelsior boekte tijdens de voorlaatste speelronde tegen het al uitgespeelde Heracles de derde overwinning na de winterstop, nadat het vorige maand FC Volendam al met dezelfde cijfers had verslagen (4-0). De door PSV begeerde Couhaib Driouech was bij zijn rentree de grote uitblinker door als invaller twee goals en een assist voor zijn rekening te nemen. De 22-jarige vleugelspits was met een 8 de best beoordeelde speler van Excelsior, waar ook nog vijf keer een 7,5 werd uitgedeeld.

Het levert verdedigers Siebe Horemans en Arthur Zagré een plek in het Elftal van de Week op, zoals ook middenvelders Lance Duijvestijn - goed voor drie assists - en Kenzo Goudmijn zijn geselecteerd. Alleen spits Troy Parrott, goed voor twee goals, schopte het niet tot een uitverkiezing. De Engelse spits moest het afleggen tegen Ajax-aanvoerder Steven Bergwijn (8), maker van een hattrick tegen Almere City, en Ibrahim Sadiq (7,5), met een goal en een assist de uitblinker voor AZ tegen Go Ahead Eagles.

PSV leverde in het kampioensjaar ook veel spelers af voor het Elftal van de Week, maar schittert na het teleurstellende gelijkspel bij Fortuna Sittard door afwezigheid. Doelman Luuk Koopmans (8) en verdediger Rodrigo Guth (7) droegen in grote mate bij aan dat punt voor de Limburgers. FC Twente levert ook twee spelers. Sem Steijn was dankzij zijn hattrick VI's Speler van de Week met een 8,5. Ook verdediger Robin Pröpper (7,5) scoorde in het spektakelstuk tegen FC Volendam (7-2).

Elftal van de Week - Speelronde 33

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.