Bijzondere mijlpaal voor Mikautadze op ongelukkige avond voor Metz

Reacties

Georges Mikautadze scoorde zondagavond voor het zesde duel op rij voor FC Metz en heeft een speciale mijlpaal in de Ligue 1 bereikt. Nooit eerder scoorde een winteraanwinst in de hoogste Franse afdeling zo vaak in de tweede seizoenshelft als de huurling van Ajax: elf keer.

Bijzondere mijlpaal voor Mikautadze op ongelukkige avond voor Metz
© Pro Shots
Strasbourg
Strasbourg
2 - 1
Metz
Metz

Mikautadze slaagde er niet in om in negen optredens voor Ajax te scoren, maar bij FC Metz vindt hij sinds zijn rentree opvallend makkelijk het net. De Georgiër heeft sinds de winterstop zeventien competitieduels gespeeld voor Metz en de teller staat nu op elf doelpunten en drie assists.

Nooit eerder slaagde een winteraanwinst van een Ligue 1-club erin om zo vaak te scoren in de tweede seizoenshelft als de huurling van Ajax. Tegen Strasbourg maakte de aanvaller zijn veertiende goal van het seizoen. Voordat Mikautadze in de zomer naar Ajax kwam, vond hij in augustus al twee keer het net voor Metz in de Ligue 1. Op de topscorerslijst in Frankrijk staat de aanvaller zevende, één doelpunt achter Thijs Dallinga (Toulouse).

De treffer van de Georgisch international, wiens rode kaart van vorige week werd geseponeerd, was niet voldoende om Metz aan een overwinning te helpen bij Strasbourg. Mede door een doelpunt van Emanuel Emegha werd het in de slotfase nog 2-1 voor de thuisploeg. Metz kan zich door de late nederlaag gaan opmaken voor de play-offs om lijfsbehoud in de Ligue 1.

De club van Mikautadze, die in verband wordt gebracht met een transfer naar Atlético Madrid, wacht als nummer zestien van de hoogste afdeling een dubbele ontmoeting met de nummer drie in de Ligue 2, dat is op dit moment Saint-Étienne. Metz sluit het reguliere seizoen volgende week af met een thuisduel met Paris Saint-Germain.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2023/2024

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
Le Havre
34
7
11
16
34-45
-11
32
16
Metz
34
8
5
21
35-58
-23
29
17
Lorient
34
7
8
19
43-66
-23
29
18
Clermont
34
5
10
19
26-60
-34
25
* Actueel tot en met 21 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.