'Bayern loopt zoveelste blauwtje in zoektocht naar nieuwe trainer'

Reacties

Ook Oliver Glasner wordt volgens meerdere Duitse media niet de nieuwe trainer van Bayern München. De Oostenrijker, pas net in dienst bij Crystal Palace, krijgt geen toestemming om met de Duitsers te onderhandelen.

'Bayern loopt zoveelste blauwtje in zoektocht naar nieuwe trainer'
© Pro Shots

Althans, zo weet BILD, Palace-voorzitter Steve Parish had dusdanig weinig trek om zijn trainer meteen weer te verliezen dat hij de vraagprijs op honderd miljoen euro bepaalde. Bayern wilde, voor trainersbegrippen dan, best fors in de buidel tasten, maar dit was de werkgever van Matthijs de Ligt te gortig. Zodoende blijft Glasner normaal gezien in elk geval volgend seizoen nog op Selhurst Park, waar de club sinds zijn komst helemaal opleeft.

Bayern blijft zodoende nog steeds op zoek naar een nieuwe trainer omdat Thomas Tuchel na dit seizoen de deur achter zich dichttrekt in München. De club hengelde openlijk naar de diensten van Xabi Alonso, maar die blijft bij Bayer Leverkusen. Ook Julian Nagelsmann en Ralf Rangnick hebben bedankt voor het aanbod, maar blijven aan bij respectievelijk de nationale ploegen van Duitsland en Oostenrijk.

Max Eberl, de technisch directeur die voor de opgave staat om de ploeg volgend jaar te voorzien van een trainer die de landstitel terug naar Beieren haalt, haalde uit naar Nagelsmann en Rangnick, die in zijn ogen kwistig hebben gelekt. 'Ook de hoofdrolspelers zelf spelen een grote rol, onze onderhandelingspartners waren af en toe zeer offensief bezig. Ik ken het een beetje anders, normaal spreek je achter gesloten deuren en dan kom je eruit of niet', aldus Eberl in BILD.

Om problemen voor te zijn met bezette trainers, zou Bayern nu ook nadenken over een oude bekende die momenteel geen club heeft: Hansi Flick. Volgens Kicker is Flick desondanks geen droomkandidaat: het bestuur zou niet onder de indruk zijn van Flicks rol in een documentaire over Duitsland tijdens het WK in Qatar. Intern zou de vraag leven of een comeback van Flick, die in 2020 de Treble won met Bayern, méér zou zijn dan toegeven aan nostalgie.

Dietmar Hamann, analyticus voor Sky Deutschland, zie het ook niet zitten. 'Flick heeft het de vorige keer sensationeel gedaan, dat mogen we niet vergeten. Maar kan hij dat nog eens? We hebben allemaal gezien hoe het op het WK ging, ik heb daar grote twijfels bij', aldus Hamann. Steffen Freund, ex-speler van onder meer Schalke 04 en Borussia Dortmund, is ook niet razend enthousiast. Hij zou Bayern zijnde, Flick alleen halen 'als ik echt niemand anders kon vinden'.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.