AZ Onder-18 kampioen na beslissingsduel bij Ajax en gaat weer Europa in

Reacties

AZ Onder-18 heeft zaterdagmiddag ten koste van de leeftijdsgenoten van Ajax het landskampioenschap veroverd. In een rechtstreeks gevecht om de titel waren de Alkmaarders de betere partij op De Toekomst.

AZ Onder-18 kampioen na beslissingsduel bij Ajax en gaat weer Europa in
© Pro Shots

Kees Smit (foto) groeide uit tot de gevierde man bij de bezoekers. De achttienjarige middenvelder maakte in de slotfase het verschil voor AZ. Tien minuten voor tijd schoot Smit in het strafschopgebied hard raak en hij maakte daarna ook nog de 0-2 op aangeven van Wassim Bouziane.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor Ajax waren Don-Angelo Konadu (afstandsschot) en Jan Faberski (net naast) eerder dicht bij een goal. Jayden Addai schoot namens AZ tegen de paal. Het duel werd voor de rust nog tien minuten stilgelegd vanwege afgestoken vuurwerk.

AZ plaatst zich als kampioen ook weer voor de Youth League. Een jaar geleden wonnen de Alkmaarse talenten de Youth League en speelden later nog om de wereldbeker tegen Boca Juniors. Die wedstrijd in Buenos Aires ging verloren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.