Vijf op een rij voor City: Foden troeft Van Dijk af bij Premier League-award

Reacties

Phil Foden is zaterdag verkozen tot Speler van het Jaar in de Premier League. Het is voor de 23-jarige spelmaker al zijn tweede onderscheiding, nadat de Engelse pers hem onlangs ook al verkoos tot beste speler van het afgelopen seizoen.

Vijf op een rij voor City: Foden troeft Van Dijk af bij Premier League-award
© Pro Shots

Foden rekende in de verkiezing van de Premier League af met ploeggenoot Erling Haaland, Liverpool-captain Virgil van Dijk, Arsenal-duo Martin Ødegaard en Declan Rice en Chelsea-topscorer Cole Palmer (die wel werd verkozen tot Talent van het Jaar). Ook Ollie Watkins (Aston Villa) en Alexander Isak (Newcastle United) waren genomineerd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het is al de vijfde keer op rij dat een speler van City de officiële Premier League-award wint voor Speler van het Jaar. Kevin De Bruyne (2x), Rubén Dias en Haaland gingen Foden de afgelopen jaren voor. De technisch begaafde Engelsman is bezig aan zijn beste seizoen tot nu toe met zeventien goals en acht assists in de Premier League.

Foden is trots op zijn uitverkiezing. 'De Premier League is erkend als de beste competitie ter wereld, het is een genot om samen met zo veel andere geweldige spelers te zijn genomineerd. Ik ben heel blij met mijn spel dit seizoen', aldus Foden, die zondag met Manchester City de landstitel kan prolongeren als het Arsenal voor blijft op de slotdag.

Zo 19 mei

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
7
3
96-34
+62
91
2
Arsenal
38
28
5
5
91-29
+62
89
* Actueel tot en met 27 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer P. Foden
Meer over P. Foden
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.