De Zerbi verlaat Brighton & Hove Albion

Reacties

Roberto de Zerbi en Brighton & Hove Albion gaan uit elkaar. De 44-jarige Italiaan zit zondag tegen Manchester United voor het laatst op de bank bij de ploeg van Bart Verbruggen, Jan Paul van Hecke en Joël Veltman.

De Zerbi verlaat Brighton & Hove Albion

De Zerbi beschikte bij Brighton nog over een tweejarig contract, maar heeft in overleg met de club besloten dat niet uit te dienen. De naam van de oefenmeester zong rond bij Bayern München, dat op zoek is naar een opvolger van Thomas Tuchel. München wordt in ieder geval niet de bestemming van De Zerbi. Sportief directeur Max Eberl gaf aan dat de nieuwe trainer 'honderd procent' niet Italiaans is.

De Zerbi stapte in de openingsfase van het seizoen 2022/23 in bij Brighton, dat vlak daarvoor Graham Potter naar Chelsea zag vertrekken. De Italiaan leidde The Seagulls naar de hoogste eindklassering in de Premier League ooit en plaatste zich met de club voor de achtste finale van de Europa League. In dat toernooi won Brighton onder meer twee keer van Ajax.

'Het doet me verdriet om Brighton te verlaten, maar ik ben erg trots wat we de laatste twee seizoenen hebben bereikt', zegt De Zerbi op het digitale thuis van Brighton. 'We hebben afgesproken om mijn contract te beëindigen, zodat de club en ik onze eigen ideeën en visies kunnen volgen. Nu ik wegga, heb ik de tijd om even te pauzeren voordat ik een besluit neem over mijn toekomst.'

Door de ontbinding van het contract van De Zerbi ontvangt Brighton geen transfersom. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.